tiistai 28. heinäkuuta 2020

Pyykinkuivausteline

Tästä uudesta härvelistä pihallamme on tullut lyhyessä ajassa niin yllättäviltä tahoilta ylenpalttisia kehuja, että tuli mieleen tämä lainaus Arttu Seppälän kirjasta " Pöyrööt - priimaa pukkaa" (minullakin on nimittäin juuret Etelä-Pohjanmaalla):
Meillon sellaanen ominaanen kyky, notta vaikka mitä teköö, niin priimaa pukkaa tulemahan. Priima on sellaasta mihin sveittiläänen kelloseppä pyrkii, mutta meiltä se tuloo jo pualivahingos. Sitä tuloo silloonki vaikka vaan vähä hutaasoo sinnepäin. Vaikka kuinka keskittyys ja ajattelis, nottei tämä ny tartte olla nii hyvää, tai notta
keskinkertaanenki kävis - ei onnistu. Lopputulos on aina pelekkää priimaa.Pihallamme on ollut jo vuosia sellainen pyörivä ja kokoontaittuva pyykinkuivausteline. Se oli ihan vinossa ja narukin kasvoi jo jäkälää... Halusin uuden. Mutta kaupoissa oli pääasiassa samanlaisia "rimpuloita". Sitten eksyin Pinterestiin ja silmät alkoi kiilua... Ja kun esittelin ideoita miehelle, hän sanoi taas, kuten monesti ennenkin: "no, sä teet sit vaan".
No, yhdessähän me tämä tehtiin. Vaikka mies kyllä väittää että hän oli vain 'pidä kiinni-mies'. 😄
Pylväät ovat kestopuuta. Kaksi kakkosnelosta ruuvattuna yhteen kummassakin. Pylväät on valettu 70 sentin syvyyteen, korkeutta maan pinnasta on noin kaksi metriä.
Kuusi narua riittää meille. Naru on yhtenäinen, joka koukun ympärille muutaman kerran kieputettu. Toisessa pylväässä on kukka-amppeli.
Toisessa taas taso pyykkikoria varten. Eipä tarvitse kumarrella. 😊
Tasosta tehtiin tukeva siksi, että lapsenlapset mahdollisesti kiipeilevät siinä. 
Ja näin uusi pyykkinarumme on jo testattu käytössä. Hyvin toimii.
Ohjeita tai mittoja meillä ei ollut. Tehtiin mutu-tuntumalla. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!