lauantai 19. helmikuuta 2011

Lisää kukkakakkua, nyt ristiäisiinTammikuun lopulla tein töihin kukkakakun sen kunniaksi että eräälle työkaverille oli syntynyt tyttövauva. Se kakku löytyy täältä.Tänään tuo pikku-prinsessa saa nimen ja niihin juhliin haluttiin samanlainen kukkakakku vähän isompana.

Tässä kakussa värit ovat hiukan muuttuneet. Reunan keltainen on vaaleampi kuin ensimmäisessä kakussa, mutta kukka taas on tummempi. En tässäkään kakussa ole ihan tyytyväinen reunan koripunos-pursotukseen, mutta ehkä mä vielä joskus opin tekemään sen kunnolla.Pohja 7 munan kakkupohja. Kakku on gluteeniton, vaikkei sitä pyydettykään. Mulla kun ei nykyään ole kotona muita kuin gluteenittomia jauhoja.

Täytteet ovat samat kuin ensimmäisessä kakussa, eli mansikkamousse ja valkosuklaamousse. Kuorrutuksena tässäkin sokericreme, eli voi-sokerikuorrutus. Se on mielestäni kauhean makeaa, mutta kun samanlaista toivottiin niin.... ja olen tässä tullut huomaamaan että maku-asia on aina maku-asia. Yhden mielestä hirmu makea on toisen mielestä ihan sopiva.

Tein tähänkin kakkuun reunoille tuollaiset pikku-kukat. Eivät kovin kauniita, mutta eipähän näytä reuna niin tyhjältä.Tähänkin kakkuun tein erillisen koristeen,  johon myös kirjoitin pikku-prinsessan todella kauniin nimen.

Tässä näkyvät värit ovat aika lailla oikeat. Tossujen lumihiutaleet ovat valmiita koristeströsseleitä. Samoin tuo pieni kukka on tehty valmiista sydämen muotoisista kakunkoristeista ja sokerihelmestä. Nimi on kirjoitettu pensselillä elintarvikevärillä.

Koriste on kokonaan sokerimassaa.Tässä vielä kuva koristeesta kakun päällä.

Laitoin koristeen kuitenkin mukaan erillisenä, ettei se vain matkan aikana vahingoitu. Toivottavasti meni ehjänä perille. Olen ollut koko viikon kipeänä ja sairaslomalla. Flunssaa  ja keuhkoputkentulehdus. Kakkukin piti leipoa maskit naamalla, ettei pöpöt tartu...

 Mutta on tästä kotona istumisesta ollut jotain hyötyäkin. Ainakin kässy-rintamalla on tullut jotain valmista. Mutta siitä tuonnempana... 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!