lauantai 30. lokakuuta 2010

Lokakuun huivejaSyksynsietokyky vahvistuu, ja jaksaa taas tehdäkin jotain. Nyt olen saanut valmiiksi kaksi huivia. Toinen on aloitettu jo keväällä, toinen on tehty muutamassa viikossa.

Tällaisen olen tehnyt ja esitellyt jo aiemminkin täällä.Tämä on tehty erästä ystävääni silmällä pitäen, hän kerran vihjaisi että voisi tykätä samanlaisesta huivista, mutta hapsujen väri saisi olla musta-harmaa-valkoinen linjalla. Tässä sitten tulos. Oma huivini on tehty Popparista, mutta kun sitä ei enää saa, niin piti sitten löytää toinen yhtä ihana lanka.Koukku: 4,0Lanka: Gjestalin BrisKuvattu harvinaisessa syys-auringossa. Ihana valo! Ja sitten jo keväällä aloitettu projekti:

Olipa vaikeaa kuvata tummaa huivia sisällä näin syksyn hämärässä! Loput kuvat menin ottamaan ulos, kun ei millään meinannut onnistua.

Kyseessä on siis suuren suuri kolmiohuivi.Malli: Dragon Fly / Interweave Crochet winter 2008Koukku: 3,0Lanka: Aade Lõng Heie, eli virolainen esivillalankaVaikea lanka virkata, ei kierteitä joten katkeaa helposti. Onneksi myöskin helppo jatkaa. Ei tarvita solmuja kun hieroo vaan langan päät yhteen.Valmiina pesin ja huuhtelin moneen kertaan. Näin huivi huopuu hiukan, eikä ole enää niin hauraan tuntuinen.Ihanan lämmin tämä on, 100% villaa.

Yritin saada kuvissa esiin tuota ihanaa kuviota, mutta ei se oikein näissä erotu. Silmukat ovat pääasiassa ketjusilmukka-kaaria ja salomonin solmuja. Reunuksessa on sitten myös pylväitä.Mun mielestä tuo lanka ja värit sopivat hyvin tähän malliin, kyllä tuo "Lohikäärmeen lentoa" voisi kuvata.  Lehden mallissa oli käytetty ihan erilaista lankaa, mutta minä tiesin heti mallin nähdessäni että tästä langasta sen teen. Tämä lanka on ollut varastossa jo viime syksystä asti, odottaen sopivaa työtä. Ja sitten vain yhtäkkiä lehtiä selatessani tiesin että tämä se on!

Meinasi käydä hassusti, kun halusin tehdä tästä isomman kuin ohjeessa. Lanka loppui kesken! YllättynytOli pakko lähteä ensi tilassa käymään Tallinnassa. Onneksi Sadamarketista löytyi samoilla väreillä vielä samaa lankaa. Violetti väri oli tässä viimeisessä kerässä hiukan vaaleampi, ja kyllä se tuossa huivissa näkyy että pari viimeistä violettia raitaa ovat vaaleampia. Mutta ei kuitenkaan mun mielestä liian häiritsevästi.Tämä lämmittää mun hartiota tänä talvena varmaan monen monta kertaa. Tykkään hirveästi, tästä tuli ihana!!! Hymy 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!