Banoffeesta se lähti, ja sitä on moni muunnellut mieleisekseen.
Tässä mun versio tältä viikolta.
Nimesin sen Kirschoffeeksi.
Tässä on gluteeniton keksinmurupohja, kondensoidusta maidosta keitettyä toffeeta ja kirsikka-kermahyytelöä.
POHJA
300 g gluteenittomia digestive-keksejä murennettuina
150 g voita sulatettuna
sekoita keksinmurut ja voisula, painele seos voidellun ja/tai leivinpaperoidun irtopohjavuoan (halk. n. 24 cm) pohjalle ja reunoille.
Laita jääkaappiin kovettumaan.
TOFFEE
1 tlk kondensoitua maitoa
Poista tölkistä etiketti, älä avaa tölkkiä. Keitä tölkkiä vesihauteessa n. 2,5 - 3 tuntia. Avaa vähän jäähtynyt tölkki ja kaavi herkullinen toffee keksipohjalle ja levitä tasaiseksi.
TÄYTE
2,5 dl kermaa
200 g maustamatonta tuorejuustoa
n. 150 g kirsikkahilloa
5 liivatelehteä
Pane liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita vaahtoon tuorejuusto ja kirsikkahillo.
Kiehauta tilkka vettä ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana koko ajan sekoittaen kermaseokseen. Kaada koko seos toffeen päälle.
Anna hyytyä jääkaapissa väh. 4 tuntia, mieluiten seuraavaan päivään.
Koristele sokerikirsikoilla ja sulatetulla suklaalla.
Tämä oli tosi herkkua. Minä ainkin tykkäsin, kun olen sellainen kirsikkahullu...
Eikä ollut yhtään liian makeaa. En lisännyt yhtään sokeria. Kaikki makeus tuli toffeesta ja kirsikkahillosta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti
Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!