tiistai 14. heinäkuuta 2009

Lomalla koukutettua


Tässä siis loman satoa:Hartiahuivi teeteen Poppari-langasta. Voi että minä sitten tykkään siitä. Lanka on ihanan pehmeää, ja hellii ihoa.Tämä on sitä samaa lankaa, josta tein viime syksynä tunikan. Lankaa jäi aika paljon, ja nyt siitä sitten pikku hiljaa tehdään kaikenlaista ihanaa...


Mallina muuten toimii suloinen kuopukseni kesämekossaan.  HymyLähikuvaa silmukoista. Tämähän siis ei ole salomoninsolmuilla tehty. Siinä on ketjusilmukoita ja kaksoispylväitä. Ohje on tämän kesän Novita-lehdestä, mallissa lankana on Novita Bambu. Sopi hyvin tällekin langalle.Ja vielä lähikuva hapsuista. Huivi on muuten luonnonvalkoinen, mutta hapsuissa on vähän punaista ja vihreää. Mielestäni se piristi huivia entisestään.  Hymy


 


Seuraavaksi tartuin Novitan Luxus Cotton lankaan, joka on 100% puuvillaa.Tämäkin ohje on kesän Novitasta, ja tämäkin oli Bambu-langalle suunniteltu, mutta mielestäni sopii loistavasti myös Luxus Cottonille.
Kuvassa näkyy myös, mitä tein huivista yli jääneestä langasta.Tuon kuvion nimi on ananas, ja se toistuu kautta linjan.


Kuvassa on mallina siskoni, jolle huivin tein. Luullakseni tykkäsi. 


Ja tässä pussukka lähempää. Ohje on Stitch 'n' Bitch - kirjasta, jossa se on bikini-pussiksi tehty. Lisäsin vain kerroksia koska lankaa tuntui riittävän. Tämä käy ihan käsilaukusta.
Tosin lanka ei sitten riittänyt tuohon nyöriin, jonka tein vihreästä Popparista.Kuopustani ei kalastaminen kiinnostanut, joten kun lähdin miehen kanssa vesille, pyysin tyttöä pitämään kännykkää mukanaan. Siiihen tyttö, että ei hänellä ole kesämekossaan taskuja. No, ei siinä sitten muuta kuin että samana iltana virkkasin tytölle kännykkäpussin Popparista.
Ihan omasta päästä väkersin. Kuvio muodostuu puolipylväs-viuhkoista.
Ainakin ajaa asiansa, ja kelpasi tytölle. Hymy


 


Virkkasin sekä meno- että paluumatkalla Novitan Bambusta hihatonta hupparia (myös kesän Novita-lehdestä)  esikoiselleni, ja hyvin se edistyikin. Ihan vielä se ei ole valmis, joten en sitä esittele tässä. Mutta tulossa on...


 


Kotiin tullessa minua odotti sekä uusi Novita että Moda. Novita oli aikamoinen pettymys. Uusia kauniita lankoja on paljon, mutta runsaaseen lehteen ei ollut mahtunut edes puoltakymmentä virkkausohjetta. Pelkkiä neuleita!  Niitä lankoja menen kyllä hypistelemään, mutta taas täytyy sitten soveltaa ohjeita muualta.
Ei ole virkkaajalla Suomessa helppoa...


Sen verran kesään liittyen vielä, että ennen lomaani haksahdin kokeilemaan kesän Novitasta (taas kerran) suloista helletoppia.
Toppi on valmis: 


Mutta ongelmana on, että sille ei ole käyttäjää.  Tyttärille se ei kelvannut, on kuulemma liian avonainen...


Joten jos halukas ostaja löytyy, myyn tämän mielelläni sellaiselle joka sitä käyttää.


Lankana on Novitan Tennessee. Koko on S.


Liivi-osa on tehty isoäidin neliöistä, alaosassa viuhkapitsiä. Kiinnitys sivussa napeilla, ja solmitaan niskasta nyörillä. Värinä on tuollainen sini-liila, vähän kiiltävä pinta.


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!