lauantai 20. kesäkuuta 2009

Kesäistä jälkiruokaa


Siskoni oli miehensä kanssa tänään meillä syömässä. Mieheni kokkasi uusia perunoita, peuranpaistia (joka on saatu siskonmieheltä), ja sienimuhennosta. Lisänä salaattia ja puolukkaa.


Jälkiruoka jäi minulle, ja tällaista sitten herkuteltiin:



 


Suklaariisiä, vaaleassa rommissa marinoituja (n. 2 tuntia) mansikoita sekä rommikermaa.


Tämä totisesti vei kielen mennessään! Oli kyllä todella herkullista!



 


Suklaariisi on helppo tehdä, ja ohjetta voi muokata mieleisekseen.


SUKLAARIISI


 


4,5  dl     maitoa


1 rkl       sokeria


1,5 dl     puuro- tai risottoriisiä


4 rkl      kahvilikööriä   (minä käytin valkoista rommia)


150 g     tummaa suklaata karkeaksi pilkottuna


 


1. Mittaa maito ja sokeri paksupohjaiseen kattilaan ja lämmitä lähes kiehuvaksi. Lisää riisi, sekoita ja vähennä lämpöä niin, että maito poreilee hiljakseen.


2. Sekoita ahkerasti ja anna riisin kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia, kunnes seos on täyteläistä ja riisi pehmennyttä, mutta edelleen napakkaa. (Jos risotto uhkaa kuivua ennen kuin riisi on kypsää, lisää hieman maitoa.)


3. Lisää likööri (tai rommi) ja puolet suklaasta ja sekoita kunnes suklaa on sulanut. Sekoita nopeasti joukkoon loput suklaasta ja nostele jälkiruoka pieniin, lämmitettyihin kulhoihin tai kahvikuppeihin.


Koristele mielesi mukaan.


Minä siis laitoin paria tuntia aikaisemmin litran mansikoita marinoitumaan vaaleaan rommiin. Käytin marinadirommia suklaariisiin.
Lisänä tarjosin löysän pehmeäksi vatkattua kermaa, jonka maustin sokerilla ja muutamalla teelusikallisella marinadirommia.


Suosittelen kaikille herkkusuille!


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!