torstai 1. tammikuuta 2009

Hyvää ja rauhallista uutta vuotta 2010!Me juhlistimme vuoden vaihtumista maalla isäni luona. Kaiken kaikkiaan meitä oli toista kymmentä, kun nuoriso oli mukana seurustelukumppaneineen...  Syötiin hyvin, ammuttiin tulitteita, pelattiin ja vietettiin hauskaa aikaa yhdessä!  Vuodessa saisi olla enemmän sellaisia päiviä, ettei kenelläkään ole mihinkään kiire, vaan rauhassa vietettäisiin vaan aikaa yhdessä rakkaitten kanssa. Minun osuuteni ruokapöydästä oli perunasalaatti ja kakku.

Perunasalaatissa on perunan lisäksi maustekurkkua, sipulia ja omenaa.

Majoneesia ei ole  lainkaan, vaan tein kermaviilipohjaisen salaatinkastikkeen ja sekoitin kaiken sekaisin. Kyllä tämä nakkien kanssa maistui. Kakuksi tein hyydytetyn tyrnikakun, jollaisia olen tehnyt muutamia ennenkin.

Tällä kertaa tein reunoille tuollaisen suklaa-"kruunun".

Kermahyytelössä on tyrnihilloa ja valkosuklaata. Päällä vielä tyrnihillosta tehty kiille, jonka päälle ripottelin tyrnimarjoja. Ne ovat aika kirpeitä, mutta makean kakun joukossa menivät ihan hyvin.

Valitettavasti kaikki pyöreät kakkualustani olivat jossain maailmalla, joten kakku piti laittaa tuollaiselle vähän ruman väriselle tarjottimelle... mutta eipä se makua haitannut. Oikein hyvää oli. Kakun pohjana on mantelipohja, joita myös olen ennenkin käyttänyt hyydytetyissä kakuissa. Tykkään siitä enemmän kuin keksipohjasta, koska se on pehmeä. Ja se on myös gluteeniton, mantelijauhosta tehty.   Toivotan kaikille täällä vieraileville erittäin hyvää ja rauhallista uutta vuotta 2010!  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!