maanantai 26. lokakuuta 2015

Äidin aarteiden uusiokäyttöä

Jouduin tässä taannoin ottamaan haltuuni äitini keräämiä (ja käyttämiä) virkattuja pitsipöytäliinoja. Minun kodissani ei ole sohvapöytiä tms. tasoja, joissa niitä voisi käyttää, mutta ajattelin silti antaa niille uuden elämän. Näin:


Tein niistä keittiön ikkunaverhot.  Tämän tapaisia verhoja voi nähdä esim. Salossa, kahvila Toisen Keksin ikkunoissa, tosin paljon värikkäämpinä, ja sieltä minä tämän idean nappasin.

Meidän keittiön värimaailma on tuollainen ruskehtavan oranssi.   Keittiössä on kaksi ikkunaa, kolmiosainen, ja kaksiosainen. Halusin tuollaiset paneeliverhot, ja alareunoihin sitten niitä äidin säästelemiä liinoja. En tiedä, onko äitini virkannut näistä yhtäkään, mutta olen melko varma että osa on äidinäidin, mamman, virkkaamia. Mamma opetti minutkin aikanaan virkkauksen saloihin.
Kaikki liinat ovat erilaisia, mutta sain mielestäni sommiteltua ne aika hyvin. Kangas on 100% pellavaa, ja se on ostettu Eurokankaasta.

Mitään ohjetta ei ollut. Mittasin vain, että liinojen alareuna tulee suunnilleen samalle tasolle.  Kiinnitin liinat nuppineuloilla kankaasen, ja siksakkkasin. Sitten leikkasin liinan alta kankaan pois, jättäen saumanvaran, taittelin silitysraudan avulla ja siksakkasin uudelleen.  Kyllähän näistä kauneusvirheitä löytyy, mutta ei kuitenkaan kovin suuria. 


Keittiömme on ollut kesän remontin jälkeen ilman verhoja, ja jotenkin silmä oli siihen jo tottunutkin. Nyt muuttui koko keittiön ilme kertaheitolla. Ja jopa mieheni kehui verhoja hienoiksi. 


7 kommenttia:

 1. Mikä mahtava idea laittaa nuo liinat osaksi verhoja ja lopputulos on todella kaunis.

  VastaaPoista
 2. Aivan ihana idea! Todella kauniit verhot ja ihana idea käyttää pitsiliinoja hyödyksi ja saada ne näkyville <3

  VastaaPoista
 3. Kivat! ja ihanaa, että olet saanut menneiden polvien kauniit käsityöt näkösälle. Liian usein niitä säilötään kaapin kätköissä (niinku itselläni mamman ja äidin ohuenohuesta langasta virkkaamia lakanapitsejä...)

  VastaaPoista
 4. olen monasti ihastellut Toisen Keksin verhoja, mut nää on kyl viel enempi mieleeni!
  samaa mieltä Susun kanssa, upeaa kun otit kauniit liinat käyttöön. kapat ovat todella kauniisti sommiteltu, eipä ihme, et miehesikin niihin tykästyi!

  VastaaPoista
 5. Ihanat verhot ja arvokkaat, kun pitsiliinat ovat äidiltäsi.

  VastaaPoista
 6. Ihanat verhot, tässä on käsityön uusiokäyttöä parhaimmillaan.

  VastaaPoista

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!