lauantai 31. maaliskuuta 2012

Mantelipaahdettu lohi, jokirapumousse ja valkoviini-voikastike



Otsikon mukaisilla hienoilla ruuilla meillä herkuteltiin tänään. Ja ihan vain normaalin perjantain kunniaksi! Hymy



Kuten aiemminkin olen maininnut, meidän perheessä on perjantaisin aina kalapäivä. Nyt osui kohdalle myös vapaa viikonloppu töistä, joten ajattelin että sitä voisi kokata vaikka sen verran "hienoa" kalaruokaa että palan painikkeeksi saattaisi ottaa vaikkapa lasillisen valkkaria...  ja tuumasta toimeen.



Parin keittokirjaselailun jälkeen käteeni osui kirja nimeltä "Turku lautasella", joka esittelee Aurajoki-varren ravintoloita ja niiden ruokalistojen parhaimmistoa. Tämä annos vaikutti houkuttelevalta, joten kirjoitin kauppalistan ja läksin kauppaan.



Ruoka oli oikeastaan ihan helppo tehdä.





Kirjan annoksessa ei ollut riisiä, mutta minä laitoin sitä kun ajattelin että jotain pitää olla muutakin...



Paahdoin mantelilastuja kuivalla paistinpannulla kunnes ne saivat hiukan väriä. Ostin lohifileiden sijaan lohimedaljonkeja jotka leikkasin kahtia. Paneroin lohipalat maissijauholla, kananmunalla ja mantelilastuilla ja paistoin ne 180 asteisessa uunissa 20 min.



Jokirapumousse oli keittokirjassa nimellä hummerimousse, mutta alaviitteessä luki että voi käyttää myös jokirapuja. Tämä mousse on kaikessa yksinkertaisuudessaan vaahdotettua smetanaa, pilkottuja jokirapuja, tilliä, ruohosipulia, valkopippuria ja suolaa. Ja TODELLA hyvää lohifileen kera!



Kastike oli myös helppo tehdä. Kiehautin 2 dl kuivaa valkoviiniä, 1 dl valkoviinietikkaa, 1 dl vettä ja 1 dl hienoksi silputtua salottisipulia, kunnes nesteen määrä oli haihtunut puoleen. Lisäsin 2 dl kermaa ja keitin vielä 10 min. Siivilöin kastikkeen ja lisäsin vielä 200 g jääkaappikylmää voita paloina. Kun voi oli sulanut, vatkasin kastiketta sauvasekoittimella kuohkeaksi.



Annostelu: lautaselle yksi lohipala, desin mitalla muotoiltu riisikeko, lohen päälle iso lusikallinen rapumoussea. Lisäksi kastiketta reunoille. Koristellaan tillillä ja ruohosipulilla.



Nautitaan kuivan valkoviinin kera hitaasti nautiskellen.  Kannattaa kokeilla!!



 



Herkuttelun myötä hyvää viikonloppua!



 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!