tiistai 9. elokuuta 2011

Budapestin ja Wienin lumoaOlen palannut matkalta kotiin. Seuraavassa parhaita paloja matkalta. En laita paljoa kuvia itse nähtävyyksistä, sillä pieni taskukamerani ei ole paras mahdollinen väline niiden kuvaamiseen.. ja sitäpaitsi nykyäänhän niistä löytyy yllin kyllin kuvia vaikkapa Googlettamalla.Viime maanantaina siis lensimme aamupäivällä Budapestiin.

Tässä kuvassa Budan kuninkaanlinna. Kuva on otettu illalla jokilaivalta, jolla teimme risteilyn Tonavalla tutustuen jokivarren nähtävyyksiin. Saimme kuulokkeet joihin pystyi valitsemaan suomenkielisen selostuksen. Risteilyn hintaan kuului myös lasillinen shampanjaa!Saimme mahdollisuuden myös käydä n. 30 km päässä Budapestistä sijaitsevassa Gödöllössä, jossa pääsimme tutustumaan keisarinna Elisabetin (Sissi) ja keisari Frans Joosef I:n kesäpalatsiin.

Palatsissa saimme opastetun kierroksen keisariparin huoneisiin. Kaunista ja mielenkiintoista!Paluumatkalla pääsimme käymään Mogyorodin kylässä, joka on lähellä Hungaroringin formularataa. Siellä pääsimme paikallisen viininvalmistajan luo viininmaistajaisiin.

Tällaiselta näytti viinikellarin tarjoilutilan seinällä... viinit olivat hyviä ja ostimmekin muutaman pullon.Maistajaisten yhteydessä meille luettiin totuus viinistä, joka tässä kuvassa on unkarin kielellä:

Tarina meni suurin piirtein niin, että Jumala loi viinin jotta ihminen voisi pitää hauskaa ja iloita. Mutta kun ihminen sitten pääsi hommaan sisälle, ei kaikki mennytkään ihan putkeen. Ihminen alkoi AINOASTAAN pitää hauskaa, nautiskella ja iloita, ja unohti työnteon ja vastuullisuuden. Niinpä Jumala loi... KRAPULAN.... Omistaja esitteli meille myös viinikellarin katolle rakentamaansa terassitilaa, jossa voi järjestää vaikkapa pieniä juhlia. Siellä katolla oli myös tosi paljon kotilo-etanoita.

 Ravintoloissa tietysti söimme, alkuruuaksi yleensä Gulassia joka olikin todella herkullista (kyllä ne siellä osaavat sen tehdä oikein)!Pari ihanasti aseteltua jälkiruokaa kuvasin (minä herkkusuu....):

Tässä punaviinimarinoitua päärynää ja vaniljajäätelöä. Oli todella herkullista ja kauniisti aseteltu. Palan painikkeeksi tietysti pikku lasillinen Tokajia, makeaa jälkiruokaviiniä.

Tässä taas ihan "tavallinen" PannaCotta eli kermavanukas, mutta se oli niin kauniisti aseteltu että piti ottaa kuva tästäkin.

Annos on lasilautasella, johon on sihdattu tomusokeria. Lisukkeina on Mintun lehtiä ja punaisista marjoista tehtyä kompottia, jossa maistui vahvasti ainakin hapankirsikka (hyvää).Paljon käveltiin hotellin lähistöllä ja mm. tällaiseen "nähtävyyteen" törmäsimme:

Erään puiston reunalla oli puu jonka juurella oli kukkia, ja puun runko oli kauttaaltaan päällystetty kuvilla. Pakkohan sitä oli mennä katsomaan lähempää että ketä näin lämpimästi muisteltiin... Totuus oli yllättävä. Kaikki kuvat esittivät Michael Jacksonia! Viivyimme Budapestissä neljä yötä, jonka jälkeen matkasimme kantosiipialuksella Tonavaa pitkin Wieniin.

 Sielläkin tietysti piti käydä keisarillisessa Hofburgin palatsissa:

Joka oli vähän sieltä sun täältä remontissa... mutta palatsin museoita kierreltiin tuntikausia (ja mies jo vähän kyllästyikin...).Maria Teresian palatsin edustalla oli laulava Mozart:

joka, nähdessään erään ohikulkijan yllä Black Sabbathin paidan, alkoi viheltää "Paranoidia"...   NauruHotellin baarissa iltateellä oli hauskannäköinen teepannu:

Pannun piti ensin olla tässä asennossa teen hautumisen ajan. Sitten sen sai kääntää pystyyn. Kupissa olevassa tikussa oli hunajakiteitä.Herkkuja söimme Wienissäkin, minä muunmuassa söin todella herkullisen sushi-annoksen:

 Mieheni taasen söi perinteisen WienerSchnitselin:

Komea pihvi, vai mitä? (mä en olis jaksanu syödä tuota....)Museokorttelin vieressä puistossa oli hauska kyltti, jossa kauniisti pyydettiin ettei alueella meluttaisi iltamyöhällä, jotta asukkaat saavat rauhassa nukkua:

Samassa puistossa oli myös hauska talo joka oli täynnä riippumattoja:

Siellä oli ihmisiä, aikuisia ja lapsia, loikoilemassa ja keinumassa. En käynyt lukemassa talon seinässä olevaa kylttiä, joten talon perimmäistä tarkoitusta en tiedä, mutta hauskalta se näytti keskellä puistoa.Kolme päivää (vain) Wienissä. Sitten oli lähdettävä kotimatkalle. Lentokoneessa näimme varmaan tähän astisen elämämme upeimman auringonlaskun:

 Niin se vaan kaikki hauska loppuu aikanaan. Ensi yönä jo palaan töihin. (huokaus)Matkalla mulla oli yksi käsityö mukana jonka sain valmiiksikin. Esittelen sen, kunhan saan sen ensin pingotettua muotoonsa. Iloista syksyn odotusta sinulle, joka jaksoit tämänkin kirjoituksen lukea!Kiva kun kävit! 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!