sunnuntai 20. helmikuuta 2011

Nimipäivä-Browniet ja uusi huiviMulla on tänään nimipäivä HymyJa kun alkoi näyttää siltä ettei kukaan tarjoa mulle edes kakkua niin piti sitten tehdä itse jotain hyvää...

Kuvat ovat kehnoja, mutta maku sitäkin parempi. Nämä ovat nimeltään Kreemi-Browniet. Ohje löytyi kirjasta "Maittavat Suklaaherkut". Näissä ei oikeastaan ole edes suklaata, vaan vain kaakaojauhetta. Aika makeita, mutta tosi hyviä.

Kuvassa näkyvä vaaleampi kerros on tuorejuustoa. Minä laitoin vieläpä ohjeesta poiketen appelsiini-tuorejuustoa, niin sain näihin vähän appelsiinin makuakin. Päällä on pekaanipähkinärouhetta. Sitä on myös taikinan joukossa.Olen siis ollut koko kuluneen viikon sairaslomalla, enkä paljoa muuta ole jaksanut tehdä kuin istua ja lukea tai katsoa leffoja. Virkkuu on ollut hyvä ajanviete siinä samalla. Tämä huivi valmistui perjantaina:

Heti alkuun kuva selkäpuolelta. Huivi aloitetaan niin että tehdään viisi pientä isoäidinneliötä. Sitten virkataan molemmat sivukappaleet erikseen ja lopuksi ommellaan kappaleet kiinni toisiinsa. Tämä olisi ohjeen mukaan isompi, mutta kun tein tämän niin paljon ohuemmasta langasta niin tämä on sitten paljon kapeampi kuin ohjeessa. Pituutta vastaavasti lisäsin, jotta huivia voi kietoa haluamallaan tavalla kaulalle / hartiolle.

Ohjeessa oli käytetty kolmea väriä, mutta minä käytin vain kahta. Mulla ei ole aavistustakaan mitä lankaa nämä ovat. Sain nämä isältäni joulun jälkeen, hän oli taas siivonnut vinttikomeroita ja löytänyt äitini jäämistöstä kassikaupalla lankoja. Näitä on käytetty ainakin koneneulontaan. Tuo ruskea lanka olikin keritty sellaiselle kartiolle, joita koneneulonnassa käytetään. Äitini aikanaan omisti neulekoneen ja neuloikin sillä. Hän kuitenkin luopui koneesta kun sitä ei enää tullut käytettyä. Langat kuitenkin jäivät ja nyt niistä on iloa minulle ja siskolleni.

Nämä sivukappaleet muodostuvat ihan vain pylväsryhmistä. Sik-sak-reuna on mielestäni kiva.

Ja saatiinpa vielä Remu-koirakin kuvaan. Se rakastaa talvea ja on aina tulossa mukaan kun joku menee ulos (vaikkapa vain kuvaamaan huivia). Mallin töissä jälleen kerran esikoiseni.Koukku: 3,0Malli: Ripples so sweet, kirjasta "Crochet Prayer Shawls"Tämä menee nyt sitten lipaston laatikkoon odottamaan sopivaa vastaanottajaa. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!