sunnuntai 26. heinäkuuta 2009

Banoffee - lopultakin


Tätä on ollut haaveissa kokeilla siitä asti kun ekan kerran näin tällaisesta kuvia blogeissa. En vaan ole saanut aikaiseksi lähteä etsimään tuota tärkeintä ainesosaa täältä kotikaupungista (eli en tiedä löytyykö täältä).


Banoffeen tärkein aineshan on tuo kondensoitu maito. Sattumalta löysin sitä lomareissulla Maarianhaminan K-supermarket Kantarellista. Ostin heti kolme purkkia.... Hymy


 



 


Tein tämän vielä gluteenittomana, ja sovelsin erilaisia ohjeversioita.
Näin siis minä tein. Soveltakaa oman maun mukaan. Ainemäärät ovat noin-määriä, koska en pahemmin mittaillut...


 


300 g      gluteenittomia digestive-keksejä
n. 100 g  voita
5- 6 palaa tummaa suklaata
1 tlk     kondensoitua maitoa
3 - 4     banaania
2,5 dl     kuohukermaa (hyla)
2 tl     vaniljasokeria
1 tl     tomusokeria
tummaa kaakaojauhetta


 


1. Murskaa keksit mahdollisimman hienoksi, yleiskoneella tai esim. muovipussissa kaulimella.
2. Sulata voi ja suklaapalat yhdessä, mikrossa noin puoli minuuttia kerrallaan välillä sekoittaen, kunnes kaikki on sulanut.
3. Sekoita voi-suklaasula keksinmuruihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle ja reunoille  (vuoan halk. 24 cm).
Laita jääkaappiin jähmettymään.
4. Irrota maitotölkistä etiketti. Keitä avaamatonta tölkkiä vesikattilassa n. kolme tuntia. Kyllä vaan, kolme tuntia. Näin siitä tulee toffeeta!
5. Viipaloi kakkuvuokaan keksipohjan päälle yksi banaani. Levitä valmis toffee viipaleiden päälle. Viipaloi toffeen päälle banaania.
6. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaahto vaniljasokerilla ja maun mukaan tomusokerilla. Levitä vaahto kakkuvuokaan banaanien ja toffeen pälle. Laita vuoka vielä jääkaappiin maustumaan.
7. Hieman ennen tarjoilua viipaloi vielä banaania ja koristele viipaleilla kakun pinta. Siivilöi päälle tummaa kaakaojauhetta.


 


Mulle kerrottiin töissä heti että kakku on liian pieni!  Ensimmäiset kolme ihmistä söivät noin puolet kakusta....  Nauru


Mutta kyllä tää hyvää vaan olikin. Teen varmasti toistekin.


 


Tuota kondensoitua maitoa kannattaa etsiä ensimmäiseksi ns. etnisistä ruokakaupoista. Mutta kuulemma ainakin Stockmannilla on ollut valikoimissa. Jos ei löydy, niin kannattaa kysellä jos kauppa voisi tilata sitä.


Kokeilemisen arvoinen herkku!


 


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!