torstai 1. tammikuuta 2009

Uuden vuoden kukkakori


Kun paukut oli paukuteltu ja varpaat jäässä, meidän uuden vuoden juhlinta jatkui sisätiloissa kakkukahveilla.
Ajattelin uuden vuoden kunniaksi tyhjentää kakunkoristevarastoni kukkasatoa. Kukkakori siis oli ajatuksena. En kuitenkaan halunnut tehdä täytekakkua, se olisi ollut kovin raskasta syötävää keskellä yötä...
Niinpä tein hyydykekakun. Naamioin sen vain täytekakuksi... =)   on muuten taas gluteeniton.



Tässä näkyy "kori".

Ja tässä kukat:


Kakku on helppo tehdä:


KUKKAKORI-KAKKU

4    munaa
1 1/2 dl      sokeria
1 1/2 dl     perunajauhoa
1 tl      leivinjauhetta


5 dl      mansikkakermaa (Valio)
500 g      maustamatonta tuorejuustoa
n. 6 dl     sulatettuja pakastemansikoita (tuoreetkin käy)
7      liivatelehteä
tilkka sitruunamehua
sokeria maun mukaan
2 pss     valkosuklaa-nougat-moussea (Blå Band)


5 dl      Flora Vispiä
kaakaojauhetta
(vaniljakreemijauhetta)
sokeria




1. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Siivilöi joukkoon jauhot joihin leivinjauhe on sekoitettu. Kääntele varovasti tasaiseksi.
3. Levitä taikina uunipellille leivinpaperin päälle.
4. Paista uunissa 225 asteessa  8-10 minuuttia.
5. Kumoa vähän jäähtyneenä sokeroidulle leivinpaperille.
6. Leikkaa levystä irtopohjavuoan pohjan kokoinen pala, ja reunan korkuisia suikaleita. (halk.26 cm)
7. Voitele vuoka kevyesti, ja vuoraa se leivinpaperilla (voitelu pitää leivinpaperin paikallaan).
8. Aseta vuokaan kakkulevy, ja suikaleet reunoille. Voit kostuttaa kevyesti, mutta se ei ole välttämätöntä.
9. Laita liivatelehdet kylmään veteen pehmenemään n. 10 minuutiksi.
10. Vatkaa mansikkakerma vaahdoksi.
11. Lisää tuorejuusto ja mansikat. Sekoita tasaiseksi.
12. Maistele, ja lisää tarvittaessa sokeria.
13. Kiehauta tilkka sitruunamehua ja liuota siihen puristellut liivatelehdet.
14. Kaada liivateliemi ohuena nauhana mousseen koko ajan sekoittaen.
15. Kaada mousse kakkuvuokaan ja levitä tasaiseksi. (vuoka jää vähän vajaaksi)
16. Nosta jääkaappiin hyytymään yön yli.
17. Valmista valkosuklaamousse ja levitä se mansikkamoussen päälle. Takaisin jääkaappiin!
18. Vatkaa Flora Vispi vaahdoksi, värjää se kaakaojauheella, mausta sokerilla, ja tarvittaessa tukevoita vaniljakreemijauheella.
19. Siivilöi kakun päälle kaakaojauhetta.
20. Levitä ohut kerros vaahtoa kakun reunoille. Pursota korikuvio, ja korin reunat.
21. Pursota kakun keskelle pieni keko vaahtoa, ja siivilöi sen päälle kaakaojauhetta.
22. Asettele päälle kukkia ja lehtiä mielesi mukaan.

Minä suihkuttelin reunoille (ennen kukkien asettelua)  pronssi-kimallespraytä. Ja kukkien päälle vielä vähän hopeaa. Hyvää oli!  =)





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!