lauantai 27. joulukuuta 2008

Herkkuja joulupöytään_2


Kuivakakkuna joulukahveilla oli tuunattu kultakakku.



Kultakakkuun käytetään kananmunasta vain keltuaisia. Valitsin tämän kakun siksi, että tuohon hyydykekakun pohjaan menee vain valkuaisia. Yhteen hyydykekakkuun menee kaksi valkuaista, ja tein niitä kaksi. Tähän kultakakkuun menee 4 keltuaista. Tasan siis meni.
Tuunasin tätä jouluisemmaksi lisäämällä taikinaan pomeranssin kuorta ja inkivääriä. Ja vehnäjauhot vaihdoin gluteenittomaan jauhoseokseen.
Kakkuvuoan ostin syksyllä Ullanunelmasta. Päällä valkosuklaata ja tomusokeria.
Hyvää oli!  =)

Tässä vielä ohjetta. Kannattaa muistaa tämä, jos jää jostain keltuaisia ylitse...


KULTAKAKKU

4 keltuaista
2 dl sokeria
75 g   pehmeää voita (tai margariinia)
1-2 tl sitruunamehua
2 tl leivinjauhetta
3 dl   gluteenitonta jauhoseosta (tai vehnäjauhoja)
1 dl   maitoa




1. Vatkaa keltuaiset ja sokeri kuohkeaksi ja valkoiseksi vaahdoksi.
2. Lisää rasva, sitruunamehu ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.
3. Kaada maito taikinaan ja sekoita se sileäksi.
4. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan, jonka tilavuus on n. 1 1/2 litraa.
    (HUOM! jos teet gluteenittomista jauhoista, käytä myös gluteenittomia korppujauhoja!)
5.
Paista kakkuka uunin alaosassa ritilällä 175 asteessa noin 40 minuuttia.
6. Anna kakun jäähtyä muutama minuutti vuoassa, ennen kuin kumoat sen ritilälle. Jäähdytä kakku vuoan alla, silloin se säilyttää mehukkuutensa.
7. Kuorruta ja/tai koristele makusi mukaan. Alkuperäisessä ohjeessa kakku kuorrutetaan tomusokeri-sitruunavesikuorrutteella.
8. Kakkua voi maustaa haluamallaan tavalla. Minä sekoitin jauhoihin  1 tl pomeranssinkuorta ja 1 tl inkivääriä. Näin kakku sai vähän joulun makua.  =)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!