perjantai 14. marraskuuta 2008

Synttäribileet osa 2 - aikuisten kahvitus


Esikoisen synttäreistä on jo viikko, mutta vielä juhlitaan. Viikko sitten oli teinityttöjen bileet. Tänään ovat vuorossa aikuiset. Täti, eno, kummit ym.  Viikko sitten oli hautausmaa-kakkua. En viitsinyt enää jatkaa ihan halloween-teemalla, mutta aika kauhua tämäkin on. Tytön eka kommentti oli, että mahtaako hän uskaltaa edes maistaa.... =)Täähän kävis hyvin tarjottavaksi ei-toivotuille vieraille... kissankakkalaatikko vaan pöytään.  =)
Tällaisen siis laitan pöytään illalla. Luulenpa että avokkini ainakin miettii ennen kuin maistaa...;-)

EDIT:  Jokainen, ihan jokainen kahvipöytään saapunut kysyi, "ooks ihan tosissas?! Onks tää jotain pilaa?!"  Mutta kaikki meni. Oli oikein hyvää!  =)

Tämä on tosi helppo "kakku". 
Ajattelin että voisin laittaa tästä vaihekuvat.

Elikkäs ensin tarvitaan uusi, puhdas kissanhiekkalaatikko ja kakkalapio.
Sitten ihan tavallinen suklaakääretorttupohja, joka revitään suurinpiirtein nyrkin kokoisiksi
paloiksi, ja levitellään laatikon pohjalle.Näin.Sitten kostutetaan vähän. Ei paljoa, ettei tuu vetistä. Sen verran vaan ettei jää ihan kuivaks.
Sitten jotain moussea päälle. Minä käytin tällä kertaa pussista valmista moussejauhetta, joka
vatkataan maidon kans kuohkeaksi.Sitten tehdään se hiekka. Paketillinen keksejä murusteltuna. Itse käytin Moilas suklaahippu-keksejä.
Pakastepussiin vaan ja kaulimella hienoksi. Sitten murustelin vielä kaksi pientä marenkikakkupohjaa samalla tavalla. Sekoitin muruset keskenään, ja lisäsin kukkura teelusikallisen VanHouten kaakaojauhetta väriä antamaan. Sitten vaan muruseos moussen päälle tasaisesti.Ja ei kun kikkareita pyörittelemään. Lastasin irtokarkkihyllystä erilaisia suklaatoffeita mukaan, ja ajattelin kokeilla mitä niistä saa aikaan. Ihan perus Choko-suklaatoffee osoittautui parhaaksi. 10 sekuntia mikrossa, ja sormin muotoilua. Samoin suklaapäällysteisiä vaahtorakeita voi muotoilla, mutta toffee taisi olla helpoin.
Ja sitten ihastelemaan vieraiden nenän nyrpistelyä!  =)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!