lauantai 5. huhtikuuta 2008

Keväinen hyydykekakku



Minä tykkään ihan hirveästi mustikasta. Ja tätä kakkua olen tehnyt ennenkin juuri siksi että mustikka on niiiin hyvää! Ja kun laitoin tuon kukkasen päälle, niin tuli niin keväisen näköinen että nimesin tämän sitten kevätkakuksi. Tämä syödään ihan kotona.


Pohjana on Cookies keksejä (Moilas) murskattuna, n. 240g, ja sulatettua voita 150g.

TÄYTE:
5     liivatelehteä
2 dl     kuohukermaa
3 dl     mustikkajogurttia
1/2 dl     sokeria
200 g     tuorejuustoa
3 dl     mustikoita

KIILLE:
4     liivatelehteä
1 dl     mehua
230 g     mustikkamarmeladia


Murskaa keksit ja sekoita niihin voisula. Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi, ja levitä keksimuruseos siihen.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää mustikkajogurtti, sokeri, tuorejuusto ja mustikat. Kiehauta tilkka vettä ja sulata siihen liotetut liivakot.
Kaada vaahtoseos vuokaan. Hyydytä jääkaapissa yön yli.
Laita kiilteen liivatelehdet kylmään veteen. Kiehauta mehu ja mustikkamarmeladi (minä käytin rypälemehua, mutta muutkin käy). Liuota liivatelehdet mehu-marmeladiseokseen. Anna jäähtyä n. 20 min.
Jos seos hyytyy liikaa, voit notkistaa sitä lämmittämällä uudelleen.
Levitä kakun päälle ja hyydytä jääkaapissa vielä ainakin pari tuntia.

Kukka on marsipaania. Pursotukset kermaa (jota jäi yli tuosta Markun kakusta).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva kun kävit! Jätäthän pienen viestiin käynnistäsi, kiitos!