tiistai 27. marraskuuta 2012

Patalappu-kilpailu

Paikallinen sanomalehti järjesti viime kuussa patalappukilpailun. Kauneimmat patalaput palkitaan.
Olihan minunkin pakko tehdä jotakin sinne. En itsekään laskisi sitä kategoriaan "kaunis", mutta sen verran pitää rintaa röyhistää, että hyvin tehty se minun työni oli, ja tiivis. Ei varmasti pala sormet.
En odottanutkaan että työni yltäisi palkintosijoille, mutta pääsi se sentään ohjeineen paikallislehden nettisivuille. Siellä on myös monen muun kilpailutyön ohjeet, joten jos jota kuta kiinnostaa nyt patalappujen teko, niin sieltä vain inspiraatiota hakemaan! Tässä se minun työni:





Virkkasin ruutuvirkkauksella kiinteillä silmukoilla kaupungin logon. Samoilla väreillä tein myös reunuksen.
Tähän, ja moneen muuhun patalappuun löytyy ohjeet siis Salon Seudun Sanomien sivuilta täältä.

Kaikki kilpailuun lähetetyt patalaput lahjoitetaan Salon seudun vähävaraisille perheille. Minusta hieno ele.
Palkintosijoille yltäneet saivat lankapaketteja, jotka lahjoitti Lanka- ja käsityöliike Anjalin,siis Susun kauppa.
Susu oli myös toinen kilpailun tuomareista.

Pikkujoulun herkkuja

Niin siis siirryin minäkin lopulta Vuodatuksesta Bloggeriin. Katsotaan, kuinka mun käy.
Nappasin kaikki vanhat tekstit mukaani, joten uudetkaan lukijat eivät jää vanhoista höpsötyksistäni paitsi. Blogin nimi tosin vaihtui kuvaamaan enemmän sisältöä. Pääasiassahan täällä virkkaan. Sivutuotteina joskus kokkailut ja leipomukset päätyvät myös esittelyyn.

Niin tänäänkin: meillä oli reilu viikko sitten kuoron pikkujoulut. Muutamat meistä leipomakärpäsen puremista laulajista teimme illaksi herkkuja. Kuorossa on monia "ruokavammaisia", ja myös heidät toki piti ottaa huomioon. Minä päädyin tekemään kaikki leipomukseni maidottomina, laktoosittomina, vehnättöminä, gluteenittomina.






Yllä siis rasiallinen nuotti-pipareita. Alemmassa kuvassa piparien lisäksi piparipulla ja porkkana-tattarimuffinssi.




Pullat ja muffinssit pakkasin tuohon isoon peltirasiaan. Lisäksi tein maustekakun, jonka koristelu valitettavasti hiukan suli kakun sisään. Maistui silti oikein hyvältä vaikka ulkonäkö vähän kärsikin...




Mun piti tehdä pasteijoita, mutta maidottomasta perunavoitaikinasta tuli niin murenevaa, että parin koepaiston jälkeen päädyin tekemään piiraan. Pohjana siis pasteijataikina, täytteenä pasteijoiden riisi-jauhelihatäyte jonka päälle kaadoin kaurakermasta tehdyn munamaidon. Näin sain tämänkin syötävään muotoon.

Tämä seuraava kakku ei ollut pikkujouluissa vaan isänpäivän kahvipöydässä. Laitan siitäkin kuitenkin kuvat tähän. Voihan tällaista pikkujouluissakin tarjota:




Kakkua ehdittiin jo vähän leikata, ennen kuin muistin hakea kameran. Kyseessä on Appelsiinisuklaakakku. Suklaakakkupohja, jonka väliin hyydytetään appelsiini-kermahyytelö. Päällä kermavaahtoa ja appelsiiniviipaleita. Oikein herkullista!


torstai 8. marraskuuta 2012

Juhlavat sormettomat ja virkattu korusetti


Blogissa on taas ollut hiljaista. Syysväsymykseni ilmenee siten, etten jaksa/viitsi edes avata tietokonetta. Lisäksi harmikseni olen ollut jo pari viikkoa flunssan kourissa. Kuume ei nouse, joten taas tauti pitkittyy. Kurkku on kipeä ja nuhaa on. Sehän tietysti vie viimeisetkin mehut.

Mutta koukku on silti heilunut tiuhaan tahtiin. Yksi iso työ on ollut meneillään koko syksyn, ja se on vielä kesken. Mutta mielenkiinnon ylläpitämiseksi olen tehnyt pieniä välitöitä. Tässä niistä muutamia:



Minähän siis ajattelin tuossa pikkujoulu-aikaan juhlia synttäreitäni, ja kun sain päähäni että juhlien teema on "punainen", niin asunkin pitää olla sen mukainen. Varsinainen asu on se, mikä on vielä kesken, mutta tässä koristuksia:





Tämä on valitettavasti ainoa kuva joka onnistui elävän mallin päällä. Oli pakko ottaa lisää kuvia styrox-pään kanssa. Tuossa yllä mallina toimii tyttäreni hyvä ystävä.





Korusetissä on siis kaulakoru ja korvakorut.

Lanka: virkkauslanka, jonka vyötettä en enää löytänyt mistään, vaikka sen vasta ostin. Lanka ostettu Solveig-Shopista, Salosta. 100% puuvillaa.

Lisäksi mukana kuljetettu punaista metallikimallelankaa.

Oransseja muovihelmiä.

Koukku: 2,5

Malli: kaulakoru; Victoria's Choker Necklace, lehdestä "Interweave Crochet Accessories 2010"

korvakorut mukaellen kaulakorun kuviota valmiiseen kehykseen.





Tässä näkyy korvakoru oikein selvästi. Korukoukussa roikkuu metallinen rengas, jossa vielä viisi pientä rengasta joihin ripustin nuo helmet. Isoon renkaaseen virkkasin sitten samoilla langoilla kuin kaulakorunkin.





Tässä kaulakoru lähikuvassa. Myös siinä riippuu reunan ketjusilmukkalenkeissä samoja helmiä.





Tässä vielä kuvio lähempää. Tuollainen aika perus simpukkaviuhka vain. Koru oli helppo ja nopea tehdä. Ja tällaisella korulla varmasti erottuu edukseen (vaikka itse sanonkin).





Ainoa pohdittava tässä vielä on, että myös puku on punainen. Tuleekohan liikaa punaista.....?  No, pohdin sitä vielä. Voi olla etten tätä korusettiä käytäkään, mutta varmasti sitä tulee käytettyä jossakin! smiley





Mutta nämä seuraavat tulevat varmasti käyttöön juhlissani. Nimittäin kun juhlii talviaikaan, on aina otettava huomioon myös se, että pysyy lämpimänä. Ja puvussani on lyhyet hihat. Käsivarret kyllä saa suojattua huiveilla ja viitoilla, mutta minun pulmani onkin aina ollut kylmät kädet ja sormet. Niinpä tein itselleni tällaiset:





Malli: Betty's Button-Up Mitts;  lehdestä "Interweave Crochet Accessories 2010"

Lanka: SWTC:n Karaoke; 50% soijasilkkiä, 50% villaa. (www.soysilk.com)

Koukku: 4,50 KnitPro



Hyvin helppotekoiset (ja nopeatekoiset) sormettomat, joissa kauniina yksityiskohtana napitus. Ja napit eivät ole pelkästään koristeita, vaan nämä todella ovat napitettavat!





Vain taivas on rajana, miten koristeelliset napit haluaa laittaa. Minusta itse ainakin onnistuin. Tykkään näistä tosi paljon. Ja testasinkin jo tässä kotona, että ovat lämpimät. Ei voinut sisätiloissa käyttää, kun tuli kuuma! smiley





Paitsi napitusta, nämä ovat ihan perus sormettomat. Virkattu poikittain kiinteillä silmukoilla siten, että joka toinen kerros silmukoiden etureunaan, joka toinen takareunaan. Lisäksi istuvuuden takia näissä on lyhennettyjä kerroksia, jotta kämmenosa olisi tarpeeksi leveä, mutta ranne taas napakka.



Sellaisia täällä siis on tällä kertaa väsätty.  Nyt menen vielä juomaan kupin teetä ennen kuin taas täytyy lähteä töihin tuonne pimeään yöhön...